Wrong encoding in PDF Header with cyrillic symbols

Please post all questions relating to Help & Manual 6 here!

Moderators: Alexander Halser, Tim Green

Wrong encoding in PDF Header with cyrillic symbols

Unread postby Elena Milenia » Thu Feb 02, 2017 3:15 pm

Image

Google gives wrong symbols with the request "три уровня доступа AAN".
Yandex doesn't have such problem.

Is the problem is in HMXZ-properties or in H&M preferences or in PDF Template?

Thank you in advance.
Elena Milenia
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 02, 2017 1:09 pm

Re: Wrong encoding in PDF Header with cyrillic symbols

Unread postby Tim Green » Thu Feb 02, 2017 6:11 pm

Hi Elena,

What are the language and font settings in your PDF? For Russian in Help+Manual 6 you need to set the language to Russian and the font charset to RUSSIAN_CHARSET. In Configuration > Publishing Options > Font Embedding you need to embed all fonts and set CID Font Mode to UNICODE. You also need to be careful to choose either full Unicode fonts or fonts that include the full Russian Cyrillic character set. This also applies for your font settings in the PDF template for all the texts you use there, because that controls the text in the template and thus also the PDF attributes.

Please also check with Help > About to make sure you are using the current version of the program. The current version of HM6 is 6.5.6 Build 3027. You can download the installer here (just install on top of your current version to update):

http://www.helpandmanual.com/downloads.html#oldver
Regards,
Tim (EC Software Documentation & User Support)

Private support:
Please do not email or PM me with private support requests -- post to the forum directly.
User avatar
Tim Green
Site Admin
 
Posts: 20286
Joined: Mon Jun 24, 2002 9:11 am
Location: Bruehl, Germany

Re: Wrong encoding in PDF Header with cyrillic symbols

Unread postby Elena Milenia » Fri Feb 17, 2017 3:19 pm

Hi Tim,

THank you for your answer! But updating to HM6 give me another problem.
Simetimes it's ok, simetimes there is an error like this
?: e:\jenkins\workspace\itrium-docs\svn\KeeperVideoXServices\KeeperVideoXServices.hmxz
> "C:\Program Files (x86)\EC Software\HelpAndManual6\helpman.exe" "e:\jenkins\workspace\itrium-docs\svn\KeeperVideoXServices\KeeperVideoXServices.hmxz" /CHM="e:\jenkins\workspace\itrium-docs\output\itrium\chm\driver_IP_camer.chm" /I=FOOTER /V="e:\jenkins\workspace\itrium-docs\itrium.var" /O=e:\jenkins\workspace\itrium-docs\svn\Templates\chm_html.hmskin /PDF="e:\jenkins\workspace\itrium-docs\output\itrium\pdf\Driver_IP-kamer.pdf" /V="e:\jenkins\workspace\itrium-docs\itrium.var" /TEMPLATE="e:\jenkins\workspace\itrium-docs\svn\Templates\itrium_times.mnl" /L=e:\jenkins\workspace\itrium-docs\hm.log
ERROR: H&M reports that something went wrong (code=2); terminating; check log at e:\jenkins\workspace\itrium-docs\hm.log
---
:) okay, I'll help you with that - here it is:
[Warning] Compilation of e:\jenkins\workspace\itrium-docs\svn\KeeperVideoXServices\KeeperVideoXServices.hmxz started 17.02.2017 16:23:32
[Warning] Topic quick_start references an undefined anchor: "#IP" in topic on
[Warning] Topic coder_xis references an undefined anchor: "#IP" in topic on
[Compiler Results] Help compiler started: C:\Program Files (x86)\EC Software\HelpAndManual6\Compilers\hhc.exe
[Compiler Results] Microsoft HTML Help Compiler 4.74.8702 Compiling e:\jenkins\workspace\itrium-docs\output\itrium\chm\driver_IP_camer.chm Compile time: 0 minutes, 1 second 52 Topics 313 Local links 57 Internet links 69 Graphics Created e:\jenkins\workspace\itrium-docs\output\itrium\chm\driver_IP_camer.chm, 1,295,650 bytes Compression decreased file by 527,658 bytes.
[Compiler Results] Compilation of e:\jenkins\workspace\itrium-docs\svn\KeeperVideoXServices\KeeperVideoXServices.hmxz started 17.02.2017 16:23:51
[Compiler Results] PDF export completed. Output file: e:\jenkins\workspace\itrium-docs\output\itrium\pdf\Driver_IP-kamer.pdf

Each time the problem is about anchors, but simetimes there are no any problems.

Thank you in advance.

Regads,
Elena Milenia
Elena Milenia
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 02, 2017 1:09 pm

Re: Wrong encoding in PDF Header with cyrillic symbols

Unread postby Tim Green » Sat Feb 18, 2017 10:21 am

Hi Elena,

Your warnings are coming for the CHM version, not for the PDF version. You just need to check the links in the referenced topics, which will include references to anchors that are not there. Then just correct those links.
Regards,
Tim (EC Software Documentation & User Support)

Private support:
Please do not email or PM me with private support requests -- post to the forum directly.
User avatar
Tim Green
Site Admin
 
Posts: 20286
Joined: Mon Jun 24, 2002 9:11 am
Location: Bruehl, Germany


Return to Help & Manual 6 Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests