Image Colors not same when published to CHM

Please post all questions relating to Help & Manual 6 here!

Moderators: Alexander Halser, Tim Green

Image Colors not same when published to CHM

Unread postby Mark Malburg » Mon May 29, 2017 10:04 pm

I have an image: http://www.digitalmetrology.com/Transfe ... ameter.bmp

...that looks great in the editor: http://www.digitalmetrology.com/Transfe ... Manual.jpg

However, when I publish a CHM and view it in the Window Help System, my colors are terrible: http://www.digitalmetrology.com/Transfe ... edHelp.jpg

Is there a setting I'm missing when creating the CHM? How do I prevent this?

- Mark
Mark Malburg
 
Posts: 4
Joined: Mon Feb 17, 2003 4:19 pm

Re: Image Colors not same when published to CHM

Unread postby Tim Green » Tue May 30, 2017 8:20 am

Hi Mark,

Check your settings for converting bitmaps for HTML in Configuration > Publishing Options > HTML Help / CHM > HTML Export Options. My guess is that your image is being converted to GIF, which is forcing it to indexed color with just 256 colors. You need to convert to JPG or PNG to conserve full quality. Note that if the original has more than 256 colors converting to PNG will create a much bigger file. You can maintain good quality with a relatively small file by choosing JPG and setting the JPG quality relatively high.
Regards,
Tim (EC Software Documentation & User Support)

Private support:
Please do not email or PM me with private support requests -- post to the forum directly.
User avatar
Tim Green
Site Admin
 
Posts: 20272
Joined: Mon Jun 24, 2002 9:11 am
Location: Bruehl, Germany


Return to Help & Manual 6 Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

cron