Best practice: Show animated software element in HelpXplain project

HelpXplain is the exciting new animated infographics and screencast tool that integrates with Help+Manual.

Moderators: Alexander Halser, Tim Green

Post Reply
markusflow
Posts: 20
Joined: Tue Apr 30, 2019 4:29 pm

Best practice: Show animated software element in HelpXplain project

Unread post by markusflow » Sun Jan 12, 2020 4:43 pm

Hi all,

what is the best way to show some animated actions in an HelpXplain project, let's simply say a progress bar.
Is this possible? E.g. integrating a already existing video oder an animated gif?

Or is there any other solutions to display some animated pictures within a HelpXplain project?
Thanks, Markus

User avatar
Tim Green
Site Admin
Posts: 21200
Joined: Mon Jun 24, 2002 9:11 am
Location: Bruehl, Germany
Contact:

Re: Best practice: Show animated software element in HelpXplain project

Unread post by Tim Green » Mon Jan 13, 2020 7:49 am

Hi Markus,

You can insert an animated GIF but you'd have to make it yourself. Video objects may be added in a future release. At the moment, one of the main benefits of HelpXplain is that it isn't video. If you can live with the restrictions of that you get massively increased speed, flexibility and editability.
Regards,
Tim (EC Software Documentation & User Support)

Private support:
Please do not email or PM me with private support requests -- post to the forum directly.

markusflow
Posts: 20
Joined: Tue Apr 30, 2019 4:29 pm

Re: Best practice: Show animated software element in HelpXplain project

Unread post by markusflow » Mon Jan 13, 2020 9:56 am

Thanks Tim. I tested an animated GIF but didn't get it work. Will try again.

I totally agree on the main benefits. Thanks for your reply.

User avatar
Tim Green
Site Admin
Posts: 21200
Joined: Mon Jun 24, 2002 9:11 am
Location: Bruehl, Germany
Contact:

Re: Best practice: Show animated software element in HelpXplain project

Unread post by Tim Green » Mon Jan 13, 2020 10:12 am

markusflow wrote:
Mon Jan 13, 2020 9:56 am
Thanks Tim. I tested an animated GIF but didn't get it work. Will try again.
It may be a problem with the specific GIF. I just re-tested with one I made with Photoshop and it worked fine. 8)
Regards,
Tim (EC Software Documentation & User Support)

Private support:
Please do not email or PM me with private support requests -- post to the forum directly.

Post Reply